image001

Durant aquest curs l'Institut Les Salines amb col·laboració amb el Gremi de jardineria de Catalunya organitza el campionat bianual de jardineria de Catalunya (CATSKILLS) que es durà a terme al municipi de Sant Boi de Llobregat.

Durant 2 dies del mes de febrer de 2020 gran part dels instituts de Catalunya que desenvolupen cicles formatius professionals de jardineria participaran en aquest esdeveniment amb 2 representants per centre. En l'última edició van participar 8 instituts de diferents punts de la geografia catalana.

La competició consisteix en la construcció d'un espai enjardinat d'uns 25 m² (el mateix disseny per a tots els participants) a partir d'un disseny en un plànol a escala que s'ha d'interpretar per part dels participants. Els equips reben tot el material necessari per la implantació d'aquell espai (fusta, terra, àrids, planta i d'altres materials) i disposen de 2 jornades d'unes 10 hores per finalitzar el jardí.

Els guanyadors de la competició passaran a competir al campionat nacional d'aquesta disciplina, i els guanyadors de la competició nacional passen a participar al concurs europeu i mundial.

Durant el segon dia de campionat rebrem la visita de l'alumnat de tots els instituts participants que podran seguir el concurs, podran participar en diferents tallers i xerrades que s'organitzaran. A més, proveïdors del sector de la jardineria exposaran i faran demostracions dels seus productes.

image004